Skip to main content

'N GOED GLAS

CULINAIR
In de fascinerende documentaire 'Red Obsession' waarschuwt Paul Pontallier, de wijnmaker van Château Margaux, dat 'things can go up as well as down.' En daarin heeft hij...
CULINAIR
Eskimo's hebben meer dan vijftig woorden om sneeuw te beschrijven. Om aan te geven of het vers is, een pak, windgestriemd, verijsd, gevaarlijk of juist ideaal om een iglo mee...
CULINAIR
Het klinkt misschien cryptisch maar omdat de grote merken aan belang winnen in de wijnwereld, loopt de wijnbusiness gevaar zijn wortels te verliezen. Wat ik hiermee bedoel?...

Mijn restaurant

Deze week weer eens voortreffelijk gegeten in het restaurant Zu den Forellenteichen in Nutterden, aan de doorgaande weg tussen Nijmegen en Kleef. Het restaurant is onderdeel van een grotere uitvoering van wat we een bruine kroeg zouden noemen. Het eten wordt (deels) geserveerd in een ruimte waar... LEES VERDER
Je bent jarig en wilt met je vrien­din eens sjiek gaan eten. Toevallig is het restaurantweek. Voor € 37,50 kun je terecht in een sterrenrestau­rant als Le Marron in Malden. Om­dat zoiets normaal buiten het bud­get valt, snel gereserveerd. De avond lijkt helemaal te worden wat we ervan verwacht... LEES VERDER
Na een gezellig samenzijn, in het begin van de avond, onder het genot van enige glazen Sauvignon Blanc in café de Zaak in Beuningen besloten om te gaan eten in restaurant Holiday in Beuningen. Bij binnenkomst lekker druk, een leuke ambiance en een zeer welkome begroeting. Na ontvangst van de... LEES VERDER
Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk: bij het grote publiek pas écht bekend geworden sinds het tv-programma 'Menu van Oranje', bij de liefhebber van de bourgondische keuken al lang en breed een begrip. Bij binnenkomst valt in een oogopslag te zien wat voor soort gerechten hier... LEES VERDER
Eind juni hebben we de 50 kilome­ter van de Maas- en Viltmars in Oeffelt gewandeld en na afloop op de weg terug naar Nijmegen zijn we bij Den Tol in Plasmolen neer­gestreken voor een pannenkoek. Het was steeds mooier weer ge­worden dus konden we buiten plaatsnemen. Na het bestellen van een drankje... LEES VERDER