Skip to main content
Door het verdwijnen van de bijlage Geniet in De Gelderlander houdt ook deze website op te bestaan. Artikelen over bijvoorbeeld uitgaan, lekker eten, uitgaanstips, cd-recensies en de agenda vindt u voortaan op dg.nl/uit-thuis.

Dief

Joost Ariaans

Als iemand 100 euro uit je portemonnee pikt, mag je al snel de conclusie trekken dat je met een dief te maken hebt.Een dief wil het liefst onbekend blijven, bang als hij is opgepakt te worden door de politie. Wat dat betreft verschilt een dief met ArkeFly. De vliegtuigmaatschappij maakt je beurs tegen je zin in een stuk lichter, maar schaamt zich daar totaal niet voor.
Een korte toelichting.
Pas op reis geweest met ArkeFly. Vliegreisje van een uur of tien. Rekening - niet te weinig - keurig betaald.
Klaar, dacht ik toen.
Tot dat ene mailtje.
Geachte heer Ariaans, ArkeFly biedt u de mogelijkheid om tot uiterlijk 2 dagen voor vertrek uw stoel te reserveren.
Gewoon thuis, vanuit de luie stoel.
Mooie service, waar je eigenlijk ook niet onderuit komt. Want als je met z'n vieren op vakantie gaat, wil je natuurlijk wel bij elkaar zitten. Dat is heel normaal. Tien uur kan erg lang zijn, als je naast een vreemde zit die de hele reis ligt te snurken of zijn mond niet open doet. Of juist wel.
ArkeFly weet dus, dat de meeste mensen hun stoel reserveren. En vraagt daar dus geld voor. Per vliegtuigstoel € 12,50. Enkele reis. In ons geval werd dus 100 euro uit de zak geklopt. Ik heb daar moeite mee.
Nou kan ik me voorstellen dat je moet betalen als je speciale wensen hebt. Maar met de lengte van mijn benen heb ik geen behoefte aan extra beenruimte. En wat maakt het mij uit of ik aan het raam of aan het gangpad zit. En toch moet ik betalen voor een stoel die ik al heb betaald. Diefstal dus, en niemand die er iets aan kan doen. Toch?
Nou ja, toch wel. We kunnen nu afspreken dat we voortaan niet meer van tevoren een stoel reserveren. Die stoelen, dat regelen we onderling wel, in het vliegtuig. In het uiterste geval kunnen we besluiten voortaan niet meer met ArkeFly te vliegen.


Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <br /> <em> <b> <u> <i> <strong> <quote> <cite>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.