Skip to main content
Door het verdwijnen van de bijlage Geniet in De Gelderlander houdt ook deze website op te bestaan. Artikelen over bijvoorbeeld uitgaan, lekker eten, uitgaanstips, cd-recensies en de agenda vindt u voortaan op dg.nl/uit-thuis.

Hotelbonnen

Joost Ariaans

Ze zijn weer binnen, de hotelbonnen van het Kruidvat. Supergoedkoop. Voor 12,49 euro heb je een hotelkamer.Nou ja, een bed in een hotelkamer. Je betaalt namelijk per slaapplaats en je bent verplicht een tweepersoonskamer te boeken. Maar goed, waar hebben we het over. Twee keer 12,49 euro, da's nog geen 25 euro en je hebt ook nog eens keus uit zo'n honderd hotels. In binnen- en buitenland. Je moet er wel rekening mee houden dat als je in het weekend weg wilt, je een toeslag moet betalen van 5 euro. Ach, wat is nou 5 euro. Oh ja.

Als je boekt - via internet - moet je wel 5 euro administratiekosten betalen. Altijd een beetje vreemd als je alles zelf intikt, maar aan de andere kant: voor niets gaat de zon op. En laten we eerlijk zijn, waar vind je nog een hotelkamer voor twee personen voor 35 euro. De Belgische kustplaats Oostende lijkt me wel wat. De 'Koningin der Badsteden', wordt het stekkie aan zee genoemd. Wat parkeren betreft klopt dat. 20 euro per dag, geeft het hotel aan. Met andere woorden: wil je een weekendje genieten dan ben je voor je auto 40 euro kwijt. Maar ach, 75 euro voor je kamer én je auto ook nog onder dak, ik zeur daar niet over.

Oh ja, je moet 's morgens ontbijten. Dat doe je natuurlijk in het hotel zelf. Een overheerlijk ontbijtbuffet, tussen acht en tien. Wat dat kost? 'Geen zorgen, je kunt extra's voor een voordelige prijs bijboeken'. Reken maar op 15 euro per persoon (inclusief hardgekookt ei). Zit je op 105 euro. Geen geld, toch? Voor een weekendje aan zee. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je overdag ook nog een kop koffie pakt, een Belgische wafel eet, een Hoegaarden of een Koninckje achterover slaat en gaat dineren. Uiteindelijke kosten? Ik schat (heel voorzichtig) ruim 200 euro. Maar dan ben je er wel even lekker helemaal uit.


Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <br /> <em> <b> <u> <i> <strong> <quote> <cite>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.