Skip to main content
Door het verdwijnen van de bijlage Geniet in De Gelderlander houdt ook deze website op te bestaan. Artikelen over bijvoorbeeld uitgaan, lekker eten, uitgaanstips, cd-recensies en de agenda vindt u voortaan op dg.nl/uit-thuis.

'Alleen kunst is niks voor mij'

Wout Dusseldorp

Ze kwam slechts 0,09 seconden te kort om naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen te gaan.Daarom heeft zwemster Rieneke Terink (1984) haar doelen moeten verleggen. Nu richt ze zich op het WK en EK korte en lange baan. En misschien zitten de Olympische Spelen van 2016 in Rio er ook nog wel in. Rienke begon relatief laat met zwemmen. Pas na een zwemwedstrijd op de middelbare school raakte ze besmet met het zwemvirus. Daarna kwam alles in een stroomversnelling. In 2011 maakte ze een overstap naar het buitenland. Ze verhuisde naar Sabadell in Spanje en trainde onder leiding van Frederic Vergnoux. Helaas bleek al snel bleek dat deze keuze niet echt goed uitpakte, waardoor Rienke vijf maanden later weer terug naar Nederland kwam. Tegenwoordig zwemt de van oorsprong Hengelose (G) bij de Eiffel Swimmers PSV uit Eindhoven.

Restaurant
"Het pannenkoekenhuisje Den Potsemaker in Amersfoort! Ik heb een tijd lang in Amersfoort gewoond en in die tijd ging ik daar regelmatig heen. Het is een klein, gezellig restaurantje midden in het centrum waar ze heel ontzettend lekkere pannenkoeken maken. Eigenlijk vind ik pannenkoeken niet eens zo lekker vind, maar hier zijn ze geweldig. "

Café
"Vroeger ging ik regelmatig naar de Havana in Doetinchem. Dat was echt een ontzettend gezellige kroeg. Ze draaiden er moderne muziek en ook veel salsa. En daar kun je lekker op dansen. Het kon er ook altijd erg laat worden. Zo kwam het meer dan eens voor dat ik pas rond zes uur 's ochtends thuis kwam nadat ik bij de Havana was wezen stappen. De kroeg was dan al lang dicht maar je kwam altijd wel bekenden tegen op straat waar het feestje dan werd voortgezet. Helaas is de kroeg in 2007 door een brand helemaal verwoest. "

Theater
"Toevallig ben ik laatst naar de voorrondes geweest van een stand-upcomedy wedstrijd. Ik zag een poster in de stad hangen en het leek me wel leuk om er heen te gaan. Er waren zes kandidaten die allemaal zeven minuten kregen om hun kunstje te doen. Drie waren er echt goed en de andere drie waren zo slecht dat het ook weer leuk was. De optredens hebben me verrast en ik denk dat ik ook wel naar de finale ga. Ik vind het wel leuk om naar een cabaretier of stand-upcomedy act in het theater te gaan. Maar voor musicals zal ik er niet heen gaan. Dat trekt me totaal niet. "

Bioscoop
"Ik ga zeker een keer per maand naar de bioscoop. Meestal kies ik voor een comedy maar de laatste film die ik gezien heb was The Hobbit naar het verhaal van Tolkien. Ik vond het wel een leuke film met mooie effecten, maar eigenlijk heb ik hem alleen gekeken omdat mijn vriend hem graag wilde zien. Een film als Intouchables vind ik veel leuker."

Museum
"In het buitenland wil ik nog wel eens naar een museum toe gaan. Maar dan denk ik meer aan het bezoeken van een mooi gebouw. Een museum waar alleen kunst hangt? Dat is niet aan mij besteed. "

Concert
"Ik ga eigenlijk nooit naar concerten toe. Ik luister wel veel muziek maar er is niet één band waar ik zo fan van ben dat ik er een concert van wil bezoeken. Om heel eerlijk te zijn vind ik dat de kaartjes voor een concert tegenwoordig ook erg duur zijn. Dat vind ik dan toch een beetje zonde van mijn geld. Ik hou ook meer van de wat oudere muziek. Zo luister ik veel jazz, blues en bigband muziek. Frank Sinatra is een van mijn favoriete artiesten. En die treedt niet meer op."

Land
"Mijn favoriete land is denk ik toch Spanje. Ik ben destijds naar Spanje gegaan met het doel om er een jaar te wonen. Uiteindelijk ben ik na vijf maanden weer vertrokken omdat de trainer in een woord verschrikkelijk was. Ik heb in Spanje niet veel andere plekken gezien dan het zwembad. Maar in de spaarzame momenten dat ik wel vrij had heeft Spanje me aangenaam verrast. Vooral de manier waarop de mensen daar leven bevalt me wel. Bijvoorbeeld de oude mannetjes die je er op de bankjes ziet zitten. Het is er allemaal wat gemoedelijker. Daarnaast is er veel te zien en hebben ze er mooie natuur. "

Stad
"Ik hou van steden waar je nog echt oude gebouwen kunt zien. Ik woon nu in Eindhoven en dat is echt een industriestad. Alle huizen lijken op elkaar. Het is een opeenstapeling van betonblokken. Nee, geef mij dan maar Amersfoort. Daar heb je tenminste een mooi stadscentrum met mooie gebouwen en van die leuke kleine steegjes. "

Lievelingsplek
"In mijn tentje tussen de Franse Alpen genieten van het prachtige uitzicht. Afgelopen zomer heb ik zo mijn vakantie doorgebracht. Dat was echt geweldig. Maar ik kan ook genieten van een lekker avondje thuis op de bank. "

Avondje uit met..
"Ik zou wel een avondje willen stappen met Usain Bolt. Volgens mij is dat een ontzettend grappige man. Hij heeft altijd zoveel plezier wanneer je hem op de televisie ziet. Maar ben ook wel benieuwd hoe hij het voor elkaar krijgt om zo relaxed met alle druk om te gaan."


Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <br /> <em> <b> <u> <i> <strong> <quote> <cite>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.