Skip to main content
Door het verdwijnen van de bijlage Geniet in De Gelderlander houdt ook deze website op te bestaan. Artikelen over bijvoorbeeld uitgaan, lekker eten, uitgaanstips, cd-recensies en de agenda vindt u voortaan op dg.nl/uit-thuis.

Abstractie in steen en het snelle acryl in kerkje Aerdt

Het kerkje van Aerdt is vanaf zondag tot en met 10 februari de plek voor de eerste expositie in het nieuwe jaar van de Kunstkring Het Gelders Eiland. Anneke Wessels toont beeldhouwwerken en Cees van Es schilderwerken in acryl.

 

Anneke Wessels (Den Haag, 1959). exposeert sinds 1998 regelmatig in galeries en beeldentuinen door heel Nederland. Af en toe maakt ze een uitstapje naar het buitenland, zoals in 2005 een expositie in Florence en in 2009 deelname aan het Stone Carving Festival in Trondheim in Noorwegen. Anneke woont en werkt tegenwoordig in Nieuwegein. De eerste jaren werkte Anneke enkel abstract. In haar abstracte werk laat ze zich leiden door een woord of begrip. Tegenwoordig wisselt zij haar abstracte werk regelmatig af met gestileerd figuratief werk. Bij het maken van de torso's gaat zij geheel op haar gevoel af en werkt zij en taille direct. Zonder eerst een ontwerp te maken laat zij zich leiden door de vorm en tekening van de steen en ontstaan de torso's al gaandeweg.

 

Cees van Es (Utrecht 1944) exposeert schilderwerken in acryl. Hij genoot zijn opleiding in Kent (UK) en via meerdere 'master classes'. Thans woont en werkt hij als kunstenaar in Bilthoven (NL). Het snelle acryl is in het werk favoriet, al worden olieverf en gemengde technieken niet geschuwd. Thema's worden vaak gekozen naar berichten in de pers, gebeurtenissen in de omgeving of naar aanleidiing van fragmenten uit muziek, boek of film. Hierbij wordt een aanzienlijke mate van abstractie toegepast, die het niet altijd eenvoudig maakt het uitgangspunt terug te vinden.

 

De contouren, de vorm en de kleur van het figuratieve uitgangspunt worden aangetast en in dienst gesteld van de harmonie van het schilderij. Zijn werk bevindt zich in collecties in Engeland, Frankrijk, België, Duitsland, Amerika en Nederland. De opening is zondagmiddag om 14.30 uur in aanwezigheid van de kunstenaars. De opening wordt muzikaal omlijst door Vocal Group Qoorieus uit Zevenaar. De expositie in het kerkje in Aerdt is te zien 27 januari, 3 en 10 februari, ieder keer van 14 tot 17 uur. Toegang gratis. Voor meer informatie: tel. nr. 0316 - 37 37 32.


Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <br /> <em> <b> <u> <i> <strong> <quote> <cite>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.