Skip to main content
Door het verdwijnen van de bijlage Geniet in De Gelderlander houdt ook deze website op te bestaan. Artikelen over bijvoorbeeld uitgaan, lekker eten, uitgaanstips, cd-recensies en de agenda vindt u voortaan op dg.nl/uit-thuis.

Paniek en horror in het paradijs

Tisha Eetgerink

Film: The impossible

Regie: J.A. Bayona

Met: Naomi Watts, Ewan McGre­gor

Te zien in: Arnhem, Doetinchem, Ede, Wijchen 
De horrorervaring van J.A. Bayona, regisseur van El orfanato (2007), kwam goed van pas bij The impossible, de verfilming van de tsunami van eind 2004. Aan doodsangst, dreigende visuals en gapende wonden geen gebrek. Deze keer is het echter geen fictie en dat zullen we als kijker weten ook. 'True story', verschijnt er bij aanvang in beeld. En dan nog eens. Keuzes als deze verpesten veel. Als de feiten zo voor zich spreken, moet je ze niet extra benadrukken. Aan de vooravond van de ramp zien we vakantievierders snorkelen tussen het koraal. Maar o jee, wij weten dat dat niet zal blijven duren. Een bibberig shot vanaf zee richting het paradijselijke strand, compleet met dreigende muziek, vormt een dieptepunt.

The impossible is best een aardige film die de nodige tranen zal doen vloeien. Met name als de eerste golf alles en iedereen wegspoelt is de paniek goed voelbaar. Des te kwalijker dat niemand de maker heeft behoed voor irritante scènes die thuishoren in een woensdagavondfilm, gebaseerd op waargebeurde verhalen, op RTL. Ze doen afbreuk aan de rest van de film.

3

Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <br /> <em> <b> <u> <i> <strong> <quote> <cite>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.