Skip to main content
Door het verdwijnen van de bijlage Geniet in De Gelderlander houdt ook deze website op te bestaan. Artikelen over bijvoorbeeld uitgaan, lekker eten, uitgaanstips, cd-recensies en de agenda vindt u voortaan op dg.nl/uit-thuis.

Demi schrijft en speelt haar eigen country-songs - passie door Tessa Ariaans

Ze is pas 16 jaar, maar nu al heeft de Tielse Demi de Ridder een aardig setlijstje met countrysongs van eigen hand. Twee zelfgeschreven nummers brengt ze 19 januari in Twentietoe in Tiel.

 

Toen ze twaalf was, pakte ze haar vaders gitaar om er 'een beetje op te pingelen'. "Die gitaar is nooit meer mijn kamer af gegaan", grinnikt de tiener. "Eerst speelde ik alleen covers, maar al snel ging ik eigen nummers schrijven. En dan country: een stijl die ik altijd al mooi heb gevonden."

 

Hét voorbeeld voor Demi is country-singer-songwriter Miranda lambert. "Vooral vanwege haar teksten: die zijn wat feministisch en daar kan ik me wel in vinden. Mijn eigen teksten zijn vaak op eigen ervaringen gebaseerd. Ook laat ik me inspireren door verhalen om me heen: van vriendinnen of wat ik op televisie hoor. Zodra er iets in me opkomt, schrijf ik het op. Vaak blijft dat bij vijf regels, maar zo af en toe komt er ook een compleet nummer uit voort."

 

Demi schrijft haar songs heel bewust in het Engels. "Terwijl teksten bij bijvoorbeeld R & B vaak heel poëtisch zijn, zijn die bij country juist behoorlijk rechttoe rechtaan. Als ik mijn eigen nummers in het Nederlands zou zingen, zou het misschien wel een beetje té rechttoe rechtaan zijn."

 

Met country-repertoire heeft Demi inmiddels al meerdere malen in thuishaven Tiel opgetreden: "Tijdens open podia op school (RSG Lingecollege) en al een paar keer in Twentietoe. Fantastisch was Woodstock aan de Waal, afgelopen zomer. In eerste instantie stonden alleen mijn ouders en wat vrienden te luisteren, maar na drie nummers stroomde het hele veld voor het podium vol. Echt heel gaaf."

 

Twentietoe biedt zaterdag opnieuw ruimte aan Demi, die tijdens het maandelijkse poppodium twee eigen nummers gaat spelen. Ze presenteert zich als Demi Knight: "Die naam heb ik een paar jaar terug aangenomen. Ik wilde wat filmpjes van mezelf op YouTube zetten en vond Demi Knight net wat lekkerder klinken dan Demi de Ridder."

 

Al verloopt Demi's muzikale carrière voortvarend, ze hoeft niet koste wat het kost beroemd te worden. "Natuurlijk zou doorbreken super zijn, wie wil dat niet? Maar ik doe niet mee aan allerlei talentenjachten. Ik schrijf, speel en zing vooral omdat ik het leuk vind."


Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <br /> <em> <b> <u> <i> <strong> <quote> <cite>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.