Skip to main content
Door het verdwijnen van de bijlage Geniet in De Gelderlander houdt ook deze website op te bestaan. Artikelen over bijvoorbeeld uitgaan, lekker eten, uitgaanstips, cd-recensies en de agenda vindt u voortaan op dg.nl/uit-thuis.

Eindelijk mag Carel aan de slag met Juan

Hij bracht prinses Máxima aan het huilen, speelde met tango-icoon Astor Piazzolla en popster Sting, staat bekend als een van de beste bandeonisten ter wereld en is onvermoeibaar. Op 23 januari is hij in Cuijk, Carel Kraayenhof. Met zijn nieuwe maat, de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal. Het duo heeft zijn programma Puro genoemd en brengt in de schouwburg poliritmische Argentijnse folklore en eigen nummers.

 

De Noord-Hollander wilde al lang met de Zuid-Amerikaan samenwerken. Dobal had echter steeds andere verplichtingen. Nu is het dan zover. Kraayenhof laat er trouwens geen gras over groeien, want Dobal maakt ook deel uit van Sexteto Canyengue. De Nederlander laat weten zeer blij te zijn om weer met een echte Argentijn te kunnen werken. Dat zijn de mensen die er toe doen in zijn genre. "Juan Pablo is écht een virtuoze pianist. Het is echt een rasmuzikant, dat is heerlijk. Hij is heel veelzijdig, in zijn spel, heel creatief. En hij is ook gewoon een goede improvisator.

 

Hij is van alle markten thuis. Het samenwerken gaat ook ongelooflijk snel", zegt Kraayenhof. "Piano en bandoneon zijn instrumenten waarmee je zowel kan begeleiden als soleren. Akkoordinstrumenten ook, we hebben enorm veel mogelijkheden. We hebben een ontzettend leuk en speels repertoire."

 

Theaterconcert: Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal, Schouwburg, Cuijk, 23/1, 20.15, € 20,44.


Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <br /> <em> <b> <u> <i> <strong> <quote> <cite>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.