Skip to main content
Door het verdwijnen van de bijlage Geniet in De Gelderlander houdt ook deze website op te bestaan. Artikelen over bijvoorbeeld uitgaan, lekker eten, uitgaanstips, cd-recensies en de agenda vindt u voortaan op dg.nl/uit-thuis.

Kamermuziek Zelhem van Bach tot eigentijds

Ellen Willems

ZELHEM - Ruim veertig jaar brengt Stichting Kamermuziek Zelhem klassieke muziek onder de mensen. Van Bach tot eigentijds. "En het liefst willen we daarbij ook jonger publiek bereiken."

 

Jopie Pera, bestuurslid van de stichting, hoopt dat ook andere mensen dan het huidige publiek kennis maken met de concerten die vijf keer per jaar worden gegeven in De Brink in Zelhem. Honderdvijftig mensen komen gemiddeld naar een concert op zondagavond. Van hen heeft een groot gedeelte een vast abonnement waarmee bezoekers voor 80 euro per jaar vijf concerten kunnen bijwonen.

 

"Mensen komen uit een wijde omgeving. Vorden, Ruurlo, Ulft. Maar ook toeristen die verblijven op een vakantiepark in de omgeving." De stichting haalt de inkomsten uit de kaartverkoop en moet de zaal en geregeld een vleugel huren en natuurlijk de musici betalen. "Het is altijd weer kijken hoe het financieel gaat, maar wat we hoog blijven houden is de kwaliteit. We leggen de lat hoog, maar we willen daar absoluut niet in verslappen."

 

De gemiddelde leeftijd van de bezoekers schat Pera op zestig jaar. "Om de groep bezoekers van onderen aan te laten groeien, boeken we ook heel gericht jonge musici. We denken dat het jongere mensen meer aanspreekt om naar jongeren te kijken en te luisteren dan naar een stel grijze duiven."

 

Naast twee uur lang muziek vertellen muzikanten altijd iets over bijvoorbeeld de componist of hun instrument. "Dat geeft een mooie intieme sfeer. Mensen zien spelen en vertellen maakt dat het dicht naar je toe komt." Zondagavond 20 januari om acht uur speelt het Matangi Kwartet met bariton Maarten Koningsberger in De Brink in Zelhem. Het kwartet is aan een opmars bezig en is geregeld te zien en te horen op radio en televisie.

 

www.stichtingkamermuziekzelhem.nl


Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <br /> <em> <b> <u> <i> <strong> <quote> <cite>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.