Skip to main content
Door het verdwijnen van de bijlage Geniet in De Gelderlander houdt ook deze website op te bestaan. Artikelen over bijvoorbeeld uitgaan, lekker eten, uitgaanstips, cd-recensies en de agenda vindt u voortaan op dg.nl/uit-thuis.

Kesteren krijgt muzikale naamgenoot op bezoek

KESTEREN - Op uitnodiging van het Cultureel Comité Neder-Betuwe geeft de internationaal bekende harpist Remy van Kesteren op 2 februari een solo-recital in het dorpshuis van Kesteren.

 

Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten, maar ook vanwege zijn achternaam besloot het Cultureel Comité Neder-Betuwe onlangs de stoute schoenen aan te trekken en Remy van Kesteren uit te nodigen te komen soleren in Kesteren. "Nooit verwacht dat hij ja zou zeggen, maar dat heeft hij dus wel gedaan", aldus Inge Smit, secretaris van het zeskoppige comité.

 

De pas 23-jarige Remy van Kesteren wordt in de internationale harpwereld als een van de grootste talenten van dit moment beschouwd. Op 10-jarige leeftijd werd hij aangenomen op de Jong Talentafdeling van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij in juni 2010 afstudeerde met een tien met onderscheiding. Van Kesteren heeft al vele prijzen op zijn naam staan, speelde in 2004 bij de doop van prinses Amalia en mocht in datzelfde jaar soleren in de prestigieuze Carnegie Hall in New York.

 

Van Kesteren gaat dit jaar volop toeren: in Nederland, maar ook in Engeland, Duitsland en Indonesië. Ook het dorpshuis in Kesteren staat nu op de speellijst, waar de talentvolle harpist van zich laat horen met klassieke composities van Bach, Britten, Micháns, Debussy, Shostakovich en Smetana.

 

De solo-recital van Remy van Kesteren in Kesteren begint om 20.00 uur en kaarten kosten 12,50 euro (7,50 euro voor de jeugd tot 18 jaar. Reserveren kan via ccnedbet@gmail.com of via Inge Smit (0344-646066).


Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <br /> <em> <b> <u> <i> <strong> <quote> <cite>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.