Skip to main content
Door het verdwijnen van de bijlage Geniet in De Gelderlander houdt ook deze website op te bestaan. Artikelen over bijvoorbeeld uitgaan, lekker eten, uitgaanstips, cd-recensies en de agenda vindt u voortaan op dg.nl/uit-thuis.

Voltallig HGO pakt uit met solisten en koor

ARNHEM - Groots en meeslepend. Onder die noemer presenteert Het Gelders Orkest deze vrijdagavond in het Arnhemse Musis Sacrum Mahler 2.

 

Het voltallige orkest wordt voor deze gelegenheid aangevuld met de Mahler-solisten Anna Larsson en Lisa Larsson, en een koor van honderd zangers.

 

Met Mahler 2 wil het orkest de onsterfelijkheid van klassieke muziek en daarmee van zichzelf benadrukken. Trompettist Jacq Sanders: "Alles vergaat, alles is vergankelijk. Maar muziek en kunst blijven altijd bestaan. Van Mahler 2 krijg ik nog steeds tranen in mijn ogen. Het moment dat het koor begint, daar kreeg ik als jonge student aan het conservatorium al kippenvel van".

 

Chef-dirigent van HGO Antonello Manacorda spreekt van een grootse symfonie waar veel gebeurt op het podium. "Het voltallige orkest, de solisten, het koor: het is een enorme happening. Anna Larsson en Lisa Larsson treden over de hele wereld op. Ik kijk er dan ook naar uit met ze op het podium te staan."

 

Sopraan Lisa Larsson en alt Anna Larsson (allebei Zweeds maar geen familie) behoren tot de beste Mahler-zangeressen van deze tijd. Anna Larsson heeft zich ontpopt als een groot Mahler-vertolker.

 

Lisa Larsson wordt geroemd om haar 'stem van zilver'. 'Etherisch en glashelder, een stem als een engel'. Al vroeg in haar carrière veroverde zij operatheaters als Covent Garden, de Bayerische Staatsoper, Teatro La Fenice in Venetië en de Koninklijke Opera van Stockholm. Het concert begint om 20.15 uur. Om 19.15 uur is er een inleiding.


Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <br /> <em> <b> <u> <i> <strong> <quote> <cite>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.