Skip to main content
Door het verdwijnen van de bijlage Geniet in De Gelderlander houdt ook deze website op te bestaan. Artikelen over bijvoorbeeld uitgaan, lekker eten, uitgaanstips, cd-recensies en de agenda vindt u voortaan op dg.nl/uit-thuis.

Midzomernachtdroom

voorstelling door Het Nationaal Toneel

 

tekst: William Shakespeare; vertaling: Tom Kleijn; regie: Theu Boermans; spel: Stefan de Walle, Anniek Pheifer, Pierre Bokma, Vincent Linthorst, Antoinette Jelgersma, Joris Smit, Tibor Lukacs, Sallie Harmsen, Hannah Hoekstra, Theo Pont, Pieter van der Sman, Jappe Claes, Jelle de Jong, Mike Reus, Ali Çifteci

inleiding om 19.15 uur
last minute- en jongerenkorting geldig

 
Er is iets vreemds aan de hand in het bos nabij Athene. In de nacht voor het huwelijk van de hertog en hertogin lijkt de wereld betoverd. Het is midzomernacht en de maan verlicht het bos. Hartstocht en koortsachtig verlangen hangen in de lucht.

In het toneelstuk Midzomernachtdroom van Shakespeare draait het om het mysterie van de hartstocht. Alle personages zijn ervan bezeten en erdoor behekst.

‘Midzomernachtdroom’ is het debuut van artistiek directeur Theu Boermans bij het Nationale Toneel. In zijn handen wordt het een bittere komedie over de strijd tussen man en vrouw.

De carrièremakers Theseus en Hippolyta hebben eigenlijk nooit tijd voor elkaar. Toch willen ze trouwen. In de nacht voor de bruiloft vechten hun alter ego’s Oberon en Titania de strijd uit die overdag onder de oppervlakte sluimert. Diezelfde nacht treffen zij ook vier jonge geliefden die aan het beginpunt van het liefdespad staan...

'Midzomernachtdroom' is één van de drie finalisten van de Toneel Publieksprijs 2012. Bekendmaking van de winnaar is op zondag 9 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater.
 

Reacties

Wat erg dat van deze

Wat erg dat van deze prachtige voorstelling geen recensie is te lezen in de Gelderlander. Het was fantastisch!!!

Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <br /> <em> <b> <u> <i> <strong> <quote> <cite>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.